Apa Itu NFT,Apa Kegunaannya,Cara Buat Duit Dengan NFT Dan 2 WARNING Tentang NFT馃槺馃槺馃槨馃が

44 Comments
X
Share

Saya terangkan apa itu NFT,kegunaan,kelebihan dan bahaya NFT kepada manusia.
Semoga bermanfaat.

Shopee Monaliza :
Lazada Monaliza :
Website Monaliza :
*Free Same Day Delivery Kota Bharu

Buka Akaun LUNO untuk beli Bitcoin,Ehereum:

*Saya letak RM1k dulu,sudah beranak jadi RM5k. Long term investment.

Buka Akaun Gate.IO untuk mula trading Crypto :

*Saya suka Gate.IO dari Binance sebab lebih banyak pilihan dan senang pantau untung.

==
==
==
==

Channel Telegram Jual Barang Review :

Shopee Monaliza :
Lazada Monaliza :
Website Monaliza :


Beli Peralatan Recording Dan Editing Abe Cerah:-

Kamera Hadapan :
Kamera Broll :
Smartphone :
Editing Laptop :
Gaming Laptop :
Editing Monitor :
Tripod :
Slypod :
C Stand :
Microphone :
Slider :
Studio Light :
RGB Light :
Adjustable Table :
Wireless Keyboard :
Wireless Mouse :
Wireless Headset :
Capture Card :

Follow TikTok Monaliza :

Follow Instagram Abe Cerah :

Beli Barang Komputer Online di Monaliza :

.
.
———–
[ABOUT MONALIZA]
Beli di Monaliza :
FB Monaliza:
IG Monaliza :
LAZADA Monaliza :
PGMall :
SHOPEE :
WHATSAPP :
.
.

[COLLABORATION & REVIEW]
We are very excited to Unbox and Review your product with lowest requirement. Please email us for further discussion :
asraffjeffery@gmail.com

==
==
==
Timestamp:-
0:00 – Sekapur Sireh
1:30 – Mesej Penting
1:45 – Maksud NFT
3:15 – Ciri-Ciri NFT
5:30 – Jenis-Jenis NFT Popular
6:15 – Kenapa Orang Beli Digital Art NFT
8:00 – NFT Game
9:40 – NFT Dalam Dunia Nyata
11:30 – NFT dan kaitan dengan Metaverse Mark Zuckerberg
12:45 – WARNING tentang NFT

source

Read Also

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Responses (44)

  1. MONALIZAPC

    Barang2 Yang Ditanya Sempena Sales 12.12 : –

    Webcam Bawah RM100 : https://shp.ee/qb7x4dm

    Mpow Air Wireless Headset RM199 : https://shp.ee/p8ns99m

    DXRacer Air Yang Saya Duduk Sekarang : https://shp.ee/52hepfm

    Wireless Keyboard RM150 : https://shp.ee/2busyam

    Finger Sleeve Gaming Smartphone 20sen : https://shp.ee/g59zvs5

    FSP Dagger PRO SFX PSU 850W : https://shp.ee/f8gmtk5

    Monitor 2K IPS Gaming RM600 : https://shp.ee/38n2h75

    Gaming Headset Audio Music Padu EPOS H3 : https://shp.ee/h4uxw55

    Gaming Headset RM50 : https://shp.ee/rsw24m5

    Monitor Gaming TERBAIK Bajet RM2k : https://shp.ee/zqk6p55

    Digital Drawing Tablet : https://shp.ee/jukgj25

    Monitor Designer Boleh Vertical Asus ProArt : https://shp.ee/2bcky35

    Flydigi Joyone Smartphone Controller : https://shp.ee/s6re7g5

    Headset Bluetooth Untuk Music Bawah RM100 : https://shp.ee/rphyti5

    Laptop Terbaik Bawah RM5k : https://shp.ee/igfm625

    Macbook Air M1 : https://shp.ee/g9zjvm5

    Robot Cleaner Paling Bersih : https://shp.ee/mwn8wd5

    realme Pad (Tablet Bawah RM1000 Rekemen) : https://shp.ee/6bwtjgm

    TWS Ada ANC Bawah RM100 : https://shp.ee/g2xgv4m

    Fifine K658 Streaming Mic : https://shp.ee/utw7ev5

    Best Wireless Gaming Mouse 2021 ROG Keris : https://shp.ee/npjx4m5

    Mic Streaming RM60 Padu : https://shp.ee/x387bum

    3D Printer Ender 3 : https://shp.ee/eum4vz5

    NVME SSD PCIE 4 Paling Laju : https://shp.ee/q6pn995

    Earphone Gaming Padu RM50 KZ : https://shp.ee/wnwzmt5

    SATA SSD Murah Tapi Power : https://shp.ee/p6cagq5

    Keyboard Gaming Bawah RM300 Paling Padu : https://shp.ee/xhw9qr5

  2. Aiman Hariz Zaidnuddin

    sorry abe, digitaly can be reproduce, physicaly boleh masuk akal la tapi still get out NFT from games

  3. Hamidi Ahmad

    Baguih2 info ini 馃憤馃憤馃憤

  4. Lava_Crossfire

    saya screenshot nft orang banyak banyak

  5. Imran Haris

    Punyalah senang penerangan, masih ada jebon yg tak faham. HAHAHA

  6. Faiez Zain

    Whoaa mamat tu ada sticker digital pikachu hijau! … Hahaha sori2 aku still takleh brain apa yg best NFT benda2 kecik mcm ni. Kalau level monalisa okay laa

  7. Nuzafi Gaming

    Kenapa nft ada kaitanya dengan monyet tak berakal??

  8. 4AceClover

    benda digital aku nak beli pun pc games dan topup je.konten nft mcm ntah apa2.benda boleh copy paste buat nak beli馃槀

  9. Faiq Fiq

    sy pn xpaham sgt nft ni

  10. Wowww terboekk

  11. Hahaha boek ya abg mona

  12. ContraX Gaming

    Hello Monaliza. Saya moderator untuk game Thetan Arena, THG & saya excited untuk dengar explaination serta pandangan abe cerah tentang game tu. EXCITED! XD 馃槏

  13. Jaw Troll

    bang nak masuk monaliza kena lengkap dos veksin ke?

  14. Haqim Syakirin

    Sape虏 bole tak ajar nft ni

  15. basyirstar

    Ingatkan NFC tadi… Rupanya NFT… Benda baru bagi aku… Hmmm 馃

  16. Syahmi Hakim

    pada tahun 1909 yuan shih kai mengadakan pameran di tiensin

    dewan untuk mempromosikan barangan tempatan telah didirikan di peking

    menjelang tahun 1911. kerajaan telah mendirikan landasan kereta api sepanjang 9600

  17. Ahmad Faris Hakim

    tak habis2 NFT art, game, ticket..think bigger..NFT boleh jadi korang punya IC, geran tanah, kereta, voting ticket PRU, dll..THINK BIGGER!

  18. G-Vecom

    NFT untuk orang kaya sahaja belum cerita pasal transaction fee lagi

  19. KJR Ramly

    Theatan arena nk kena beli hero utk dpt coin yg byk dgn kena menang selalu

  20. Farehunt . z

    My NFT Catalog will be out soon

  21. FITRI ZUHAIRI

    NFT ni berbahaya utk alam sekitar act..

  22. 飧烩富飧烩富飧烩富飧烩富飧烩富飧烩富飧烩富飧烩富飧烩富飧烩富飧烩富飧烩富飧烩富飧烩富飧烩富飧烩富飧烩富飧烩富飧烩富飧烩富飧烩富飧烩富飧烩富飧

    bruh nft is useless

  23. Danial Hasif

    Monalisa ada kat stadium. hahahaha. Terbaik penerangan abe

  24. mohamad danial

    Wahhh panjangnya rambut nmpak style plk

  25. Tapi kalau rupa kartun beruk tu, mmg menyampah aku tgok 馃槕… Buatlah gambar elok2 sikit, ni gambar mcm meraban jerr… Mungkin ia trend zaman ni tapi bagi aku, ttp meraban… 馃檮

  26. kau gila

    review Mir4 abe cerah.

  27. Amirul Amir

    Mantap dow cerah

  28. Iampott Pott

    Weyh dh rambut panjang. Last tengok monaliza masa botak hahaha. Rindu pulak haha

  29. Fadhly El-Shirazy

    Thumbnail rambut botak, terkejut masuk2 rambut dah panjang 馃ぃ

  30. Khalil Akashah

    NFT ni mainan orang kaya aje. Macam ko gi art gallery, nampak orang jual portrait monalisa, harga berjuta2, orang kaya akan beli dengan harga juta2 tu. orang tak kaya akan amik gambar dan just reprint kat rumah buat ciplak punya dan dok fikir apsal la orang kaya bazir duit beli gambar ni. untuk NFT plak, orang yang tak kaya dan takde kaitan ni akan cakap boleh save as/screenshot.

  31. Pendakwah Teknologi

    terbaik MonalizaPC

  32. AMMvaders Play

    abe cerah kelihatan seperti mustapha kamal…hahaha

  33. 313 Gaming

    aku join axie infinity sebab Monaliza ada review dulu, now dah jump in rasa best pulak..but bulan ni kaw2 la price drop.. :'(

  34. adakah itu samsung galaxy watch 4?馃憖

  35. Ketupat銉

    spek mata mcm mia khalifa

  36. K E N S H I R O

    s c r e e n s h o t

  37. your dad鈥檚 a benchood

    Lee Nar Do. Pun Bolehh

  38. ada youtuber luar negara kata game thetan arena ni game scam, so cane tuh? apa pendapat abe cerah tentang hal ini mohon buat video tentang ni

  39. Memang syok layan content monaliza ! penyampaian yg kemas dan info2 yg berguna terbaik semoga terus sukses bang !

  40. Naris Dermawan

    Kak saya dapat RM6950 dari app baru
    Video cara bermain serta bukti pengeluaran wang udh sya share di ytb sya ni

  41. Abdul Rasyid Saadon

    money laundry tu apa?

  42. win+shift+s

  43. Hailme iswa

    Dlm sejam ni aku cari info pasal NFT, sampai kat video bro aku lebih faham dgn mudah.. tq bro.

  44. ace JeRicho

    Abe cerah Joinlh NFT ni..